Boden Hakkında David Strossmayer Mülakatı

24.Eylül.2011 GMT 21.00 da İngiltere’deki Boden ustaları Bay Mike Champlin ve GMT 21.30 da Bay Paul Bowden ile İsrail’den David Strosmayer  telefonla bizzat görüşerek bu mulakatı yapmıştır.

Soru 1-Genelde Tippler yetiştirmeye ne zaman başladınız? ( David Strosmayer)

Cevap 1-42 yıl evvel. (Mike .Champlin)

Cevap 1-50 yıl evvel 8 yaşındayken. (Paul Bowden).

Soru 2-Boden lere ne zaman başladınız? ( David Strosmayer)

Cevap 2-1957 (Mike .Champlin)

Cevap 2-1971 . (Paul Bowden).

Soru 3-Jack Boden öldükten sonra Bodenleri kim satın aldı? ( David Strosmayer)

Cevap 3-Bizzat kendim ve Bay Paul Bowden. (Mike Champlin)

Cevap 3-Ben ve Mike Champlin.Öldüğünde kuşları satıldı ve bende onun 50 tane orjinal  kuşuna sahip oldum.Jack Boden in o güne kadar yakın komşusu yoktu şimdilerde iyi arkadaşlar bunu ekleyin! (Paul Bowden).

Soru 4-Kaç tane resmi sonucun var ve şimdiye kadarki en başarılı sonucun nedir? ( David Strosmayer)

Cevap 4-Benim 36 adet 19 saat üzeri ve 4 adet 20 saat üzeri sonucum var.Benim en iyi sonuç 20:12 idi fakat tam olarak hatırlamıyorum NTU nun bültenlerinden onu bulursun. (Mike Champlin)

Cevap 4-Benim en iyi sonuç 20:01 kart kuşlarda 1998 de.Gençlerde 1987 de 17:05 saat. (Paul Bowden).

Soru 5-Üretim bölümünde kaç çift kuş tutuyorsun?Nasıl bir üretim metodu izliyorsun en iyiler arası mı yoksa başka bir genetik metot mu? ( David Strosmayer)

Cevap 6-12 çift tutuyorum ve ylnız en iyiler arasında çiftleştiriyorum.  (Mike Champlin)

Cevap 6-Çoğunlukla eniyiler arasında ancak yakın akraba örneğin dişi torun ile büyük baba erkek torun ile büyük anne gibi.12 çift damızlığımda var. (Paul Bowden).

Soru 7-Bu güne kadar Boden lerin dışında başka bir kan eklemen oldumu kümesinde.Olduysa kimden? ( David Strosmayer)

Cevap 7-Asla Hiçbirkimseden. (Mike Champlin)

Cevap 7-Benimkiler saf Boden asla çaprazlamadım. (Paul Bowden).

Soru 8-İkinizin dışında Birleşik Krallıkta kaç Tippler yetiştiricisi sizin gibi Bodenler elinde tutmakta? ( David Strosmayer)

Cevap 8-10 dan fazla üye çoğunlukla benden ve Bowden den aldıkları kuşlar. (Mike Champlin)

Cevap 8-Max 10 NTU içinde Jack boden in kuşlarının soyundan gelen çok az bunların çoğuda benden ve Mike dan aldıkları kuşlar. (Paul Bowden).

Soru 9- Biz “Güvercin geyikleri duyduk” özellikle  kendiniz  gibi büyük kuşçulardan duyduk. Birleşik Krallıkta  büyük Boden hırsızlıkları olmuş. Varsa ne kadar doğru herhangi bir şüpheli ve / veya herhangi bir yer belli mi?

( David Strosmayer)

Cevap 9-Maalesef doğru Murrpy nin kuşları çalınmıştı.Paul Bowden inkilerde benimki gibi iki kere.Fakat benim stoktan fazla alamadılar. (Mike Champlin)

Cevap 9-Evet doğru benim bütün damızlık stoğum çalıdı uçucuları tekrar damızlık yaptım.Keza Bay Weather in kuşlarının alındığını duymuştum. (Paul Bowden).

Soru 10-Nasıl tarif edebilirsiniz Boden kuşlarını diğer kanlardan ayıran özellikleri nedir fiziksel yapıları ile ilgili örnekler vererek. ( David Strosmayer)

Cevap 10-Tecrübeli üreticiler hangi kuş Boden hangisi değil bunu görebilir ve söyleyebilir.Fakat ben size herhangi bir Boden kuşu için uygun şekli söyle açıklayabilirim orta ağırlıkta ve uzun kuşlar.Öne çıkan renkleri  mavi gri  beyaz çilli ve beyaz kuyruklu fakat çokta önemli değil. (Mike Champlin)

Cevap 10-Ben kanatlarının kalitesini ve tüylerin iyi kapama yaptığından bahsedebilirim.Bu kuşlar orta ağırlıkta daha iri ve uzun kuşlardır.Renkler hakkında mavi gri beyaz çilli vb.

24 Eylül 2011 de saat 21:50 de bu telefon görüşmesi bitiyor.Bunu yayınlayan David Strosmayer e teşekkür  ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.